måndag 7 april 2008

Laos utan kaos.

Nu nar allting borjar lugna sig kan vi uppdatera vad som hant pa sistone. Vi tog bussen fran Hanoi efter en harlig utflykt till Halong Bay, over till Laos huvudstad Vientienne. Dar utokade vi vara kulinariska vyer pa oanad front, namligen genom bade en semla och en svensk pizza. Semlan fanns pa ett stalle som hette Scandinavian Bakery, en kedja som finns i Laos och som inte bara serverade semlor, utan aven andra bakverk av skandinavisk art. Senare pa kvallen chockades vi over nyheten att det fanns ett Swedish Pizzeria, som serverade de basta pizzorna i stan. Sa efter att ha hypat oss som de basta pizzabakarna i varlden for vara utlandska vanner intog vi den med stormsteg. Efter att ha forvanats over att man kan ha banan pa pizzan sa tog kanadensaren mod till sig och bestallde en Zlatanpizza, och efterat var det bara att konstatera segern. Vi gor bast pizza i varlden, havdar nu denne pizzaexpert fran Vancouver.

Vidare begav vi oss till Vang Viene, backpackermekkat, som byggts runt den nagot bisarra aktiviteten "tubing". Tubing gar ut pa att man lagger sig i ett traktordack i floden, och sedan flyter runt mellan barerna utmed vattnet, dar man kan forutom konsumera alkohol aven ska spela volleyboll eller aka linbana ner i vattnet. Mycket roligt. Dagarna som inte spenderades i vattnet aterfanns vi antingen pa en motorcykel utforskandes de narbelagna grottorna eller i en av alla de restauranger som visade Vanner nonstop.

Idag har vi dock tagit oss i kragen och akt vidare till Luang Prabang, dar vi hittils inte hunnit gora mer an att mota upp med alla de som aker samma rutt som oss, ta ut pengar och ata indiskt, men det ar ett lika gott dagsverke som ett annat.

Inga kommentarer: